Food, Ontbijt, Recepten, Snacks
comments 3

Wortelcake

wortelcake

Een stuk worteltaart gaat er bij mij wel in, heerlijk! En deze wortelcake komt daar aardig bij in de buurt, maar een stukje gezonder. En weet je wat ook zo fijn is? Je hele huis ruikt ook nog eens heerlijk 😉 

Wortelcake

Wat heb je nodig:

  • 250 gram havermoutmeel
  • 100 gram suikervrije appelmoes
  • 250 ml ongezoete amandelmelk
  • 200 gram wortels
  • 3 el dadelsiroop
  • 150 gram kokosbloesemsuiker
  • 120 gram kokosolie
  • 2 el kaneel
  • 2 el bakpoeder

Zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  • Rasp de wortelen, of als je daar geen zin in hebt ;), maal de wortelen fijn in de keukenmachine.
  • Mix de wortelen vervolgens met de appelmoes, de amandelmelk, de dadelsiroop en de kokosolie goed door elkaar. Ik zet de kokosolie eerst even in de magnetron om deze vloeibaar te maken.
  • Voeg vervolgens de havermoutmeel, de kokosbloesemsuiker, de kaneel en de bakpoeder erdoor en meng alles door elkaar tot je een glad beslag krijgt.
  • Zet het blik in de oven voor 40 minuten. Check even of je cake klaar is door met een satĂ© prikker in de cake te prikken, als deze er schoon uitkomt is je cake klaar.
  • That’s it!

Enjoy!

Liefs,
Kim

Volg The Health Issue ook via Instagram, Facebook, Twitter of Bloglovin’!

Filed under: Food, Ontbijt, Recepten, Snacks

by

Drijvende veer achter The Health Issue // gelukkig getrouwd met Stephan // wonende in het groene, ietwat saaie, Aalsmeer // mama van Sterre (6) en Liv (4) // is nieuwsgierig, sociaal, beetje ongeduldig, creatief, altijd vol nieuwe ideeën // heeft een serieuze chocolade verslaving.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *