Dessert, Food, Recepten, Snacks
comments 2

Gezonde carrot cake

gezonde carrot cake

Er komt een konijn bij de bakker en vraagt: ‘Bakker, heeft u ook worteltjestaart?’ ‘Nee, het spijt me,’ zegt de bakker, ‘worteltjestaart heb ik niet.’ De volgende dag komt het konijn weer langs en vraagt: ‘Bakker, heeft u worteltjestaart?’ ‘Nee,’ zegt de bakker, ‘worteltjestaart heb ik niet.’ Elke dag komt het konijn om worteltjestaart zeuren, en de bakker wordt het zo zat dat hij een worteltjestaart bakt. Als de volgende dag het konijn weer langskomt, vraagt ‘ie: ‘Bakker, heeft u worteltjestaart?’ ‘Ja,’ zegt de bakker. Zegt het konijn: ‘Vies hé?’

UHHH VIES?! Raar konijn. Who doesn’t love Carrot Cake?! En hoe fijn als je deze dan ook nog eens zonder schuldgevoel kunt eten! Deze gezonde carrot cake proeft heerlijk kruiding en tegelijk fris door de frosting. De enige vraag die dan nog rest; wanneer duik jij de keuken in?

Gezonde carrot cake

Wat heb je nodig (cake):

  • 500 gram wortels
  • 150 ml kokosolie
  • 250 gram speltmeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 6 eieren
  • 150 ml ongezoete amandelmelk
  • 100 ml ahornsiroop
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanillepoeder
  • 2 tl koek & speculaaskruiden
  • Klein handje walnoten
  • 1 el bakpoeder
  • Snuf zout

Wat heb je nodig (frosting):

  • 200 gram Philadelphia light naturel
  • 100 gram magere kwark
  • 1 tl vanille poeder
  • 1 tl citroen sap

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de kokosolie in een pannetje en meng hier de eieren, de amandelmelk en ahornsiroop aan toe.
  • Maak ondertussen de wortelen schoon en maal deze fijn in de keukenmachine.
  • Voeg vervolgens de wortelen samen met de andere ingrediënten toe aan het pannetje en roer alles goed door.
  • Vorm de bakvorm (ik gebruik een brownie vorm) in met wat kokosolie en giet hierin het beslag.
  • Zet de bakvorm in de oven voor 60 minuten en laat vervolgens goed afkoelen.
  • Als de taart goed is afgekoeld begin je met de frosting.
  • Mix alle ingrediënten voor de frosting tot een glad geheel.
  • Bestrijk vervolgens de afgekoelde taart.
  • That’s it!

Enjoy!

Liefs,
Kim

Volg The Health Issue ook via Instagram, Facebook en Twitter!

Filed under: Dessert, Food, Recepten, Snacks

by

Drijvende veer achter The Health Issue // gelukkig getrouwd met Stephan // wonende in het groene, ietwat saaie, Aalsmeer // mama van Sterre (6) en Liv (4) // is nieuwsgierig, sociaal, beetje ongeduldig, creatief, altijd vol nieuwe ideeën // heeft een serieuze chocolade verslaving.

2 Comments

    • Dank je wel Laura! Jouw website is ook zo leuk, ik moet snel eens die Tarte au Chocolat maken Liefs Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *